Afaceri La Cheie 27 afaceri la cheie sigure care iti aduc bani si succes

 
  Home
Despre afaceri la cheie
Servicii afaceri la cheie
Contact afaceri la cheie
Preturi promotionale pentru pentru toate produsele. Livrare gratuita!
CADOUL DVS.

Descarcati GRATUITDescarcati GRATUIT Raportul Special:

“Finantarea unei afaceri”

NEWSLETTER GRATUIT
pentru Afaceri la cheie
E-mail:


Plan de afaceri
Obtine BANI pentru afacerea ta cu cel mai bun plan de afaceri!
 

Idei de Afaceri @ Afaceri la cheie
Cresterea albinelor
In plina criza economica, apicultura ramane o indeletnicire profitabila.

Utile pentru Afaceri la cheie
Afaceri agricole
Targuri si expozitii 2009
Site-uri recomandate
Retete
 
Promovare in
"Afaceri la cheie"?
Doriti ca produsele firmei dvs. sa fie promovate GRATUIT in lucrarile din colectia "Afaceri la cheie"?
   Click aici
Deveniti autorul unei
"Afaceri la cheie"!
Sunteti specialist intr-un anumit domeniu si aveti idei pentru noi afaceri la cheie.

Asteptam CV-ul dvs. si o scurta descriere a ideii la care v-ati gandit pe adresa: afc@rs.ro !
 

Cultivarea catinei - Afacerea anului 2013!


Catina (Hippophae rhamnoides) este un arbust spinos care rodeste fructe mici albe sau rosii, o planta cu extraordinare proprietati antioxidante benefice pentru sanatate.

 


 • Catina este unul dintre cele mai complexe remedii naturale cunoscute, un redutabil luptator cu bolile iernii.

 • Catina fortifica inima, intareste imunitatea este un bun antiinflamator, inhiba pofta de mancare in cazul unor tratamente ale obezitatii si creste potenta.

 • Catina sustine efortul intelectual si performanta sportiva.

 • Catina este un elixir al fericirii. Serotonina din catina goneste depresia, deschide pofta de viata, reface memoria si stimuleaza creativitatea.

 • Este cunoscuta de secole utilizarea catinei ca remediu pentru ingrijirea pielii si folosita in compozitia produselor cosmetice cu actiune nutritiva, revitalizanta si de refacere.

Lista beneficiilor pentru sanatate, preventie si frumuseste este mare si sunt sigura ca si tu stimate cititor stii foarte multe deja despre catina. Dar, plecand de la aceste beneficii nu ar fi pacat sa nu folosesti tot potentialul acestei plante care face minuni pentru oameni?

 • Astfel, din pulpa fructului dar si din seminte se poate extrage uleiul de catina, care are atat calitati alimentare, cat si de solvent.

 • Uleiul de catina contine de 10 ori mai mult caroten decat morcovul, are actiune antibactericida, usor narcotica, sedativa.

 • Uleiul de catina se foloseste, ca materie prima, in industria farmaceutica in cea alimentara si cosmetica.

Avand in vedere toate aceste utilizari si beneficii nu este mirare ca interesul pentru cultivarea catinei a explodat in 2013!

 • Pe piata europeana, fructele proaspete de catina, certificate BIO si recoltate obligatoriu prin detasarea ramurilor si separarea fructelor in stare congelata se vand cu 1,6 - 1,8 euro/kg, sau se pot comercializa uscate sau sub forma de pulbere.

 • Cel mai rentabil este insa uleiul, care se vinde vrac cu un pret intre 150 si 250 de euro/litru, de pe un hectar de catina obtinandu-se 250-270 litri.

 • atina poate fi valorificata sub diverse forme: ceai din fructe, muguri, frunze si chiar scoarta, siropuri, gemuri etc.

Toate detaliile acestei afaceri de cheie le gasiti in lucrarea Cultivarea catinei – Afacerea anului 2013!

Beneficiile unei afaceri cu o plantatie de catina

Asadar, iti propunem sa infiintezi propria plantatie de catina si mai adaugam inca 7 beneficii care te vor convinge:

1.Exista o cerere tot mai mare de catina romaneasca pe piata europeana.
Dra ing. Iulia-Adriana Vulpe, fiica si partenerul de afaceri al dlui Vulpe, precizeaza intr-un scurt rezumat tehnic faptul ca fructele de catina cultivate la noi “au un continutul fizico-chimic mai valoros decat oriunde precum si calitati energetice si terapeutice miraculoase.”

2.Conditiile eco-pedo-climatice si relieful adecvat, fac din Romania patria perfecta pentru cultivarea catinei.
este rezistenta la frig, putand trece cu bine atat peste temperaturi scazute de -40 de grade Celsius cat si peste cele ridicate.

3.Catina are putine boli si daunatori
“Presiunea ecologica redusa a acestora, toleranta ridicata a speciei, impreuna cu capacitatea plantei de a fixa azotul atmosferic, fac posibila o pomicultura fara fertilizatori si mai ales fara pesticide de sinteza, ceea ce cu greu se poate realiza la alte specii de pomi sau arbusti fructiferi, ne spune dna ing. Vulpe.

4.Cultura catinei poate fi una eminamente ecologica
O cultura ecologica de catina este perfect realizabila in practica, usor de adoptat de cultivatori, cu conditia respectarii unor verigi tehnologice elementare.

5.Catina intra pe rod in anul 3 de la plantare si are o durata de productie de 18-20 de ani.

6.Poti incepe sau dezvolta aceasta afacere agricola cu fonduri europene.
Una dintre masuri la care poti aplica este 141 – Sprijinirea fermelor agricole.

7.Cultura de catina este foarte profitabila incepand cu anul trei de la plantare.
Potentialul productiv este de cca 20 de tone la hectar, iar pretul de vanzare al catinei este de 1,7-1,9 euro la kilogram.

Toate detaliile acestei afaceri de cheie le gasiti in lucrarea Cultivarea catinei – Afacerea anului 2013!

Pentru cultivarea catineri- butasi de catina de la Frumuseni

Legat de aceasta afacere stam de vorba cu cel mai mare cultivator de catina ecologica din Romania, ing. Alexandru Vulpe din Arad.

Afaceri la cheie: Dle Alexandru Vulpe, pentru cei care doresc sa planteze catina, firma dumneawvoastra poate oferi material saditor, consultanta sau alte servicii?

lexandru Vulpe: Da, acesta este unul din obiectele noastre de activitate: productia de material de plantat. Producem butasi inradacinati din ambele specii, in orice cantitate, dar numai sub protectia reciproca a unor contracte de productie, asa cum se procedeaza in lumea pepinieristilor.

Contractul este un act absolut necesar, care il asigura pe beneficiar ca, la data stabilita va avea la dispozitie, gata de plantare, materialul contractat, la calitatea si in cantitatea stabilite.

Desigur, producem in fiecare an o cantitate suplimentara, cu rolul de stoc tampon, din care am onorat si solicitari venite in ultimul moment. Aceasta nu e o regula, iar eu personal n-as risca sa pregatesc terenul si sa nu am ce planta.

Preturile variaza in functie de cantitatea contractata si le comunicam prompt, raspunzand la cererile de oferta. Nu avem cele mai mici preturi, dar acestea incorporeaza valoarea unor lucrari speciale, extrem de laborioase, executate de noi asupra materialului in pepiniera, de la recoltarea ramurilor mama pana la livrare, menite sa induca vigoare mare si precocitate.

Materialul de plantat este dintr-o categorie biologica superioara (BAZA), certificat ecologic. Mai presus de toate este de o calitate exceptionala, capabil sa produca plantatii incheiate, puternice, cu productii precoce, mari si sustinute.

Foarte imortant, sunt soiuri analizate si agreate de majoritatea procesatorilor din Germania si Elvetia, ceea ce face ca vanzarea productiei sa nu fie o problema.

In ceea ce priveste consultanta, o acordam cu drag, complet si gratuit, in Centrul nostru de la Frumuseni. Aici avem toate conditiile ca sa aratam pe viu, sa exemplificam sau sa demonstram practic orice.

Rareori avem timpul necesar sa ne deplasam la beneficiari, dar nu este nimic prea complicat, iar respectarea stricta a tehnologiei stabilite de noi duce sigur la realizarea unei plantatii reusite, adica incheiata, viguroasa si aducatoare de bani.

Cererea de catina europeana este in continua crestere

Afaceri la cheie: Prin intreaga activitate pe care o desfasurati dle Alexandru Vulpe, simtiti cel mai bine pulsul acestei afaceri pe piata interna dar si externa. Va rog sa ne spuneti cum o percep si abordeaza intreprinzatorii romani? Sunt ei interesati sa va urmeze exemplul?

Alexandru Vulpe: Intr-adevar, din postura in care ne aflam simtim foarte bine pulsul afacerii. Traim intr-o plina explozie a interesului fata de cultura catinei in Europa. Suprafetele cultivate cresc spectaculos in Germania, Franta, Italia, Grecia, dar si in tarile baltice, Lituania, Letonia, Estonia, sau cele scandinave, Suedia si Finlanda. Exista interes chiar si din partea Marii Britanii.

Productia imensa obtinuta in China nu este agreata in Europa din cauza unui gust specific inacceptabil, in timp ce Rusia consuma cam tot ce produce. Ca urmare, cererea de catina europeana este in continua crestere si se ajusteaza mereu la nivelul productiei, crescand odata cu aceasta.

Cultivarea catinei - Soiuri de catina

  La Centrul de Excelenta pentru Cultura Catinei de la Arad au fost certificate si inscrise in Registrul Oficial soiurile de catina recomandate de ing. Alexandru Vulpe pentru o cultura profitabila.

 • Soiul de catina Clara, soi spur, indicat pentru plantatii super-intensive cu peste 2.200 pomi/ha. Potential de productie 15,3 to/ha in anul III, 24,5 in anul V si urmatorii.

 • Soiul de catina Mara, productiv, docil si rentabil. Recoltabil mecanizat 100%;

 • Soiul de catina Cora, viguros, rustic si rezistent, cu productii mari si constante: 14,2 to/ha in anul III, 21,8 in anul V.

 • Soiul de catina Dora, foarte bogat in componentele de baza – vitaminele C si E, caroten si ulei. Productivitatea este de 12,2 to/ha in anul III, 18,1 in anul V.

 • Soiul de catina Andros este soiul polenizator, cheia unei polenizari totale si a unei plantatii reusite. Este singurul soi polenizator prezent in Catalogul Oficial si admis la plantare in Romania.

Catina este regina fructelor si temelia unei afaceri sanatoase!

Toate detaliile acestei afaceri de cheie le gasiti in lucrarea Cultivarea catinei – Afacerea anului 2013!

COLECTIA
AFACERI LA CHEIE


Cultivarea catinei Afacerea anului 2013!


Biblia Antreprenorului sau Cum sa devii milionar peste noapte


3 culturi profitabile - Goji, merisoare, Aronia


Afaceri dupa serviciu: top 33 cele mai tari idei


Incepe o afacere rapid crescatoare cu .. Salcie Energetica! sau Fabricuta ta verde de bani cu salcie energetica


Cum sa incepi o afacere cu produse handmade


Cosmetice 100% naturale


Ferma de vipere - o mina de aur!


Castiga independenta financiara cu o Ferma de raci!


Afacerea secreta a agricultorilor de succes – trandafirii


Shaormeria - afacerea care se hraneste si creste din apetitul clientului


Afacerea perfecta pentru tine? O cafenea


Franciza - primul pas catre succesul afacerii tale. Fa-l acum!


Covrigarie - asta da afacere de criza!


Ghid practic de amenajari interioare pentru birouri si locuinte


Magazin online - Cum sa faci bani rapid si usor!


Revista Idei de AFACERI - Colectia ta de idei de afaceri!


Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia!


Pachet promotional: Colectia Afaceri la Cheie


Cultivarea ciupercilor Pleurotus


Stand de sucuri naturale
 
Cresterea albinelor - Ghidul apicultorului de succes.
 
Cultivarea ciupercilor Champignon + plan de afaceri
 
Ferma piscicola in sistem familial - cresterea pastravului/somn salau + plan de afaceri
 
 
Cultivarea arbustilor fructiferi
 
Ghid Practic - Cultivarea de legume in sistem ecologic + plan de afaceri
 
GHID PRACTIC - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic + plan de afaceri
 
Ghid Practic pentru confectionarea lumanarilor - CD
 
Ferma de lipitori
 
Cresterea viermilor de matase


Cum sa realizezi decoratiuni si ornamente unicat pentru Sarbatorile de iarna
 

 
Home   |   Despre afaceri la cheie   |   Servicii afaceri la cheie   |   Termeni si Conditii   |   Contact afaceri la cheie

© 2006 - 2017 Rentrop & Straton Toate drepturile rezervate